DVD’s met promotiefilms voor de Samenloop voor Hoop Badhoevedorp

SamenloopDVDs

De eerste lading DVD’s met de promotiefilms voor de ”Samenloop voor Hoop Badhoevedorp” zijn gereed. De Samenloop voor Hoop is een groots benefietevenement dat jaarlijks op verschillende plaatsen onder begeleiding (en ten behoeve van) de KWF- Kankerbestrijding wordt georganiseerd. De editie waar wij zelf nauw bij zijn betrokken is die van Badhoevedorp. Daar wordt de Samenloop voor Hoop gehouden op 15 en 16 juni 2013.

HOOP. Het is natuurlijk de hoop dat kanker zo sterk zal kunnen worden bestreden dat de ziekte (in feite natuurlijk een gevarieerde meervoud) op zijn ergst een chronische ziekte wordt en niet langer meer een dodelijke ziekte zoals die, ondanks alle stappen vooruit, voor veel te veel mensen helaas toch nog steeds blijkt te zijn. SAMENLOOP. Tijdens het evenement lopen mensen 24 uur lang samen talloze rondes over een atletiekbaan in estaffette-teams die geld voor het goede doel (helpen) inbrengen. Tegelijkertijd vinden langs de baan allerlei activiteiten plaats die ook weer geld opleveren. En daar zitten soms ook ludieke acties bij. Want het is ook een positieve gelegenheid waarin de hoop kan gloren voor diegenen die hem misschien niet meer hebben. Aan het evenement nemen ook mensen deel die zelf hebben geleden aan kanker of dat nog steeds doen. Deze “survivors” belichamen de hoop en geven daarmee troost aan anderen alleen al door hun aanwezigheid. Uiteraard krijgen zij zelf de beste aandacht en verzorging. Natuurlijk is er ook aandacht voor de mensen die de strijd hebben verloren. Langs de baan worden zakjes met kaarsen geplaatst voor alle individuen die, ieder voorzien van eigen opschriften, door de deelnemers-donateurs worden aangedragen. ‘s Avonds en ‘s nachts lopen deelnemers van alle teams dus langs al die kaarsen. Deze kaarsenceremonie is een buitengewoon ontroerend, troostend en sterkend element van de Samenloop voor Hoop. De donaties dragen natuurlijk bij tot de kankerbestrijding zelf. Maar goed, we zullen later misschien meer gelegenheid nemen om meer te vertellen over het evenement.

De DVD’s bevatten drie (her-)montages van het videografische verslag dat we eerder hebben gemaakt van de eerste editie van de Samenloop voor Hoop in Badhoevedorp in mei 2010. Ze dienen ter promotie en verduidelijking van het komende evenement. De bijbehorende website zal overigens pas  na het Kick-Off Event van 10 december in de lucht zijn. We zijn erg blij dat de burgemeester van de Gemeente Haarlemmermeer, Theo L.N. Weterings, bij deze gebeurtenis aanwezig zal zijn. Zodra deze eerste perspresentatie is geschied zullen we ook de promo van plusminus 2 minuten online kunnen vertonen. (Maar misschien komt er voor die tijd toch al een “sneak preview”, hangende de uitkomst van de ruggespraak, want dat zal het goede doel vast dienen!)

Huib J. Lirb