Schijnheilig boontje komt om zijn loontje.

“Wij waarschuwen de regering dat wij van plan zijn om aangifte te doen tegen ambtenaren en politici in Nederland wanneer er bewijzen zijn dat zij hebben geholpen bij, medeplichtig zijn aan, aangespoord hebben tot of materieel hebben bijgedragen aan het plegen van bovengenoemde internationale misdrijven.”
.
The Justice and Accountability for Palestine Initiative heeft dit geschreven in een brief aan demissionnair premier Mark Rutte (VVD) en minister van Buitenlandse Zaken Hanke Bruins Slot (CDA). De brief: https://rightsforum.org/…/Justice-and-Accountability…
.
Volgens The Rights Forum is vergelijkbare brief gestuurd aan de regeringen van Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk (https://rightsforum.org/regering-gewaarschuwd…/).
.
Het collectief Justice and Accountability for Palestine Initiative wordt vertegenwoordigd door het Palestine Institute for Public Diplomacy (PIPD), het European Legal Support Center (ELSC) en de juristen van Law for Palestine (Law4Palestine).
.
Het European Legal Support Center (https://elsc.support) heeft in october 2021 een rapport gepubliceerd over de structurele tegenwerking, belastering en zelfs bedreiging van maatschappelijke organisaties en personen die zich in Nederland inzetten voor de rechten van de Palestijnen. Voor dat rapport, zie:
.
Law4Palestine houdt onder meer een lijst bij van genocidale uitingen van Israeli: https://law4palestine.org/…/Law-for-Palestine-Database…
.
Rutte’s teflon-laag zal nu toch wel kankerverwekkende krassen oplopen temeer nu de moedwillige en gerichte bevordering van criminele (of tenminste laakbare) steun aan Israel door de top van het Minsterie van Algemene Zaken (lees: Rutte) tegen beter weten overduidelijk is gedocumenteerd in een brief van ambtenaren die eerder deze week is ingevoerd als bewijsstuk in de hoger-beroep zaak van Oxfam-Novib c.s. tegen de Nederlandse Staat. Voor het pleidooi door de betrokken advocaten (Liesbeth Zegveld van Prakken d’Oliveira), zie https://rightsforum.org/…/20240122-Pleidooi-Oxfam-Novib….
Over de kwalijke (en corrupte) sturing door Rutte’s ministerie is bericht door NRC, Het Parool en RTL maar opvallend genoeg zijn ze bij de NOS voor zover ik kon nagaan stil gebleven. Zie ook mijn stukje van 12 januari (http://www.lirb.nl/…/zeg-eens-in-een-paar-woorden-wie…/)