Over Museion Media

Museion Media is het samenwerkingsverband van Huib J. Lirb (Dutch Indies) en John Twigt (Workstation • Amsterdam).

Museion Media produceert o.a. documentaire films, televisieprogramma’s, crossmediale content en digitale themakanalen.

We zijn gespecialiseerd in non-fictie verhalen. Met onderwerpen als cultureel, industrieel en varend erfgoed, cultuurlandschap, kunst & cultuur, muziek & dans, mondelinge overlevering en persoonlijke herinnering hebben we een bijzondere plaats in de markt veroverd.
We streven ernaar om met onze verhalen een authentieke menselijke connectie te leggen met het publiek. We vatten het ‘echte’ leven in pakkende verhalen waardoor het publiek met een nieuwe blik naar de wereld om zich heen kijkt. Het zijn verhalen over mensen, plaatsen, objecten, landschappen, vervlogen werkelijkheden en actuele liefhebberijen.

Onze produkties ontstaan vaak uit eigen initiatief, maar we werken met net zo veel plezier in opdracht. We produceren nadrukkelijk met de bedoeling om de overlevingskansen van het culturele erfgoed in het algemeen te bevorderen. Het is hierbij de combinatie van audiovisueel vakmanschap, diepgravende research en niet aflatend enthousiasme over de onderwerpen die onze produkties onderscheidt.

We opereren onder de noemer crossmediale uitgeverij & productiehuis, omdat een geslaagde productie verder gaat dan alleen een tv-programma of film. Succesvolle cross-mediale communicatie verloopt ook via DVD-releases en online communicatie. Maar traditionele media als tijdschriften en boeken worden minstens zo belangrijk gevonden.

Museion Media, Postbus 9270,1006 AG AMSTERDAM

hjlirb@museion.nl • 06-21527915 (Huib J. Lirb)

johntwigt@museion.nl • 06-54942375 (John Twigt)

info@museion.nl